Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 163 kJ / 995 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,94 g |
Tuky | 107,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 107 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 1,24 g |
Postup přípravy
Prsíčka vyřízneme a prošpikujeme slaninou. Nastrouháme na ně trošku muškátového oříšku, posypeme mletými pepři a solí. Necháme minimálně 2 hodiny uležet, ale ne v lednici. Po odležení obalíme v mouce. Krok 2: Zbylý špek nakrájíme a necháme opéct, přidáme k němu máslo, olej a opečeme křepelky. Podlijeme 1 dl vývaru a šoupneme do trouby. Za stálého polévání pečeme cca 1,5 hod. Pokud je potřeba, vývar přidáme. Zkusíme, jestli je maso měkké a vybereme z trouby. Necháme minimálně 20 minut pod pokličkou, až pak servírujeme. Krok 3: Podáváme s rýží, opečenými malinkými baby barmbůrky a na studeno s chlebem a křenem.
Šťáva se zahustí moukou na křepelkách. Mně k tomu ta rýže nechutnala, ale polovička si pošmákla velice.
Zveřejněno 12. 10. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křepelky, pečená prsíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlRJ
Moje poznámka
Křepelky, pečená prsíčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BlRJ
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 6 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 6 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 7 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 47 minutami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Radka61 před 1 hodinou
Dýňové muffiny
Slivci před 2 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 4 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 5 hodinami
Suroviny:
křepelky,
máslo,
olej,
pepř mletý,
pepř bílý mletý,
mouka hladká,
špek uzený,
vývar hovězí
Komentáře (3)