Postup přípravy
Krok 1: Bříška očištěných pstroužků vyplníme plátky másla (nešetřit) a okořeníme oblíbeným kořením a solí. Do zapékací mísy pod pstruhy i na ně dáme další plátky másla a v rozehřáté troubě pečeme 15-20 minut, podle velikosti pstruhů. Během pečení často přeléváme máslovým výpekem.
Krok 2: Co k tomu - nejlépe nějaké dobré pečivo, kterým ten báječný sosík vytíráme.
Zveřejněno 9. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh upečený, v másle utopený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qr7R
Moje poznámka
Pstruh upečený, v másle utopený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qr7R
Nejnovější recepty
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno před 10 hodinami
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Koláč z lišek
Přidáno před 16 hodinami
Kančí řízky se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Sachr dort z jablek
Přidáno před 18 hodinami
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno 5. 10. 2025 21:43:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bábovka
lunav1 před 51 minutami
Hruškový špaldový perník
Brumaire před 11 hodinami
Kuřecí mexické nudličky
Tally před 12 hodinami
Česnekový bůček na pivě
lubosykora1 před 12 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Rradka před 14 hodinami
Cikánské kuře
Sahula před 14 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
Sahula před 14 hodinami
Pečený losos s bazalkou a rajčaty
Alenas23 před 14 hodinami
Borůvkový kynutý koláč
76alena před 14 hodinami
Rychlá buchta s povidly
rubihorn před 16 hodinami
Tématické fráze:
stříbrnice atlantská,
pstruh recept,
pstruh na másle,
jak nejlepe udelat pstruha,
stříbrnice atlantská recept,
prepalene maslo,
pstruh na másle recept,
pstruh recepty,
pstruh v troubě,
stribrnice atlantska recepty,
pstruh podle štěpničky,
recept pstruh na másle,
pstruh dělaný v alobalu,
ja solit pstruha,
je potreba solit pstruha dopredu,
stříbrnice ryba,
dtest ryby,
pstruh delany v troube,
recepty na pstruha,
recept na pstruha
Suroviny:
pstruh,
koření,
sůl,
máslo
Komentáře (15)
Až ty pstruhy vycpané kaki uděláš,dej vědět.Myslím si,že u kaki po"uvařaní"nebude poznat,jestli bylo zaralé,nebo nezralé
Ale takto znehodnotit rybu...no,asi máš jiné chutě
No, nikdo nevíme všechno…, ale vy vědomě šíříte bludy. Než mlžit, možná stačilo neinformovanost otočit v žert: Kočičko skákavá, jsem si říkala, že je to divný pstruh, když to na mě dělá voči jako vlk na Karkulku...
Já tu příšerku poznal díky diskuzi na vámi zmíněném LABUŽNÍKOVI. http://www.labuznik.cz/recept/grilovany-pstruh/
Tam ten renonc v názvu vyřešil admin přímo šalamounky, když do surovin vedle pstruha doplnil – nebo jiný vodní dravec
A co se rcp týká, ryby dělané na másle preferuji kořeněné spíše s rozumem, tedy takřka nekořeněné (na rozdíl od ryb vařených. Nicméně, už se těším na pstruhy vycpané nezralým kaki...
MajaV:děkuji
rujet:díky
Škoda, že nevěříš kamarádovi rybářovi
cathleen:To samé mi řekl kamarád rybář
Ivi,to je něco podobného,jako když v obchodě koupíš čínské zelí,které je pekingské...co pak v receptu do surovin napsat
casino:Dali,tak od Tebe ty smajly opravdu sedí
Všem děkuji za komentáře,zájem o recept i hodnocení
Koření neznám, směsi nekupuju, já mám na rybách neradši jen sůl a bylinky