Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 663 kJ / 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,90 g |
Tuky | 28,84 g |
Vláknina | 32,00 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 158 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 122,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka naporcujeme, omyjeme a očistíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Pekáč vymažeme máslem a navrstvíme brambory, které osolíme. Poté vrstvu cibule a na cibuli klademe králíka. Vše ještě jednou osolíme a opepříme a posypeme mletou paprikou.
Krok 3: Na králíka nasypeme slaninu na kostičky a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme pekáčem nebo alobalem a pozvolna pečeme asi hodinu při 180 stupních.
Krok 4: Poté vrchní plech odložíme stranou a králíka posypeme strouhanou nivou a dáme krátce zapéct do trouby.
Po upečení posypeme jarní cibulkou a kapií na kostičky.
Po upečení posypeme jarní cibulkou a kapií na kostičky.
Zveřejněno 15. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený králík s bramborem, smetanou a nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQ1K
Moje poznámka
Zapečený králík s bramborem, smetanou a nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NQ1K
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Suroviny:
králík,
brambory,
cibule,
smetana,
sýr niva,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
česnek,
cibulka jarní,
kapie
Komentáře (1)