Suroviny pro 14 porcí
Asi 14 porcí, zaleží na formě.
14porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 599 kJ / 3 011 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,49 g |
| Tuky | 124,50 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 844 mg |
| Sodík | 501 mg |
| Sůl | 2,47 g |
| Sacharidy | 392,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Predehrejeme troubu na 170-175 stupnu. V mensi misce pripravime mouku, dobre promichanou s praskem do peciva, jedlou sodou a soli. Ve vetsi misce dobre naslehame cukr s maslem, pridame vejce jedno po druhem, primichame banany a vanilkovy extrakt a jeste jednou dobre zamichame.
Na konec stridave pridavame mouku s mlekem a uplne nakonec pridame mandle. Krok 2: Predem pripravenou chlebickovou formu (velikost (priblizne 25 cm x 13 cm), nebo jakoukoli formu na babovku vytreme maslem, (i tu teflonovou) a prendame pripravene testo do formy. Krok 3: Peceme priblizne 60 az 70 minut. Kdyby nahodou vrch chlebicku zacal moc hnednout, prikryjeme volne formu pecicim papirem. (Vzdy zkousim spejli, jestli je to dobre propecene) Krok 4: Chlebicek nebo babovku vyklopime na pripravenou mrizku a nechame vychladit. Muzeme servirovat s trouchou slehacky, kousky bananu a mandli. Dobry je vsak i uplne bez vseho s doborou kavou.
Na konec stridave pridavame mouku s mlekem a uplne nakonec pridame mandle. Krok 2: Predem pripravenou chlebickovou formu (velikost (priblizne 25 cm x 13 cm), nebo jakoukoli formu na babovku vytreme maslem, (i tu teflonovou) a prendame pripravene testo do formy. Krok 3: Peceme priblizne 60 az 70 minut. Kdyby nahodou vrch chlebicku zacal moc hnednout, prikryjeme volne formu pecicim papirem. (Vzdy zkousim spejli, jestli je to dobre propecene) Krok 4: Chlebicek nebo babovku vyklopime na pripravenou mrizku a nechame vychladit. Muzeme servirovat s trouchou slehacky, kousky bananu a mandli. Dobry je vsak i uplne bez vseho s doborou kavou.
Zveřejněno 25. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský banánový chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vNL
Moje poznámka
Vídeňský banánový chlebíček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0vNL
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
vejce,
banán,
extrakt vanilkový,
mouka polohrubá,
soda jedlá,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
mandle
Komentáře (6)