Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 20 minut 2 porce Minutky 7 názorů

Suroviny

2 ks vepřových palců z kýty
4 velké brambory (typ A)
4 máslové žampiony
sůl
pepř čtyř barev
vepřové sádlo
řepkový olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou domácích hranolků z brambor, neboť se déle smaží. Oškrábané brambory nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky. Do kastrolku dáme vařit vodu a jakmile dojde k bodu varu, tak přidáme nakrájené hranolky a vaříme zprudka 5 minut.

  2. Mezitím poctivě odblaníme a očistíme vepřové palce z kýty. Očištěné palce lehce potřeme olejem, vydatně osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme odležet při pokojové teplotě.

  3. Povařené hranolky scedíme a ochladíme studenou vodou. Do hlubší pánve dáme rozpustit kostku vepřového sádla a jakmile je rozpálené, tak do něj vložíme ochlazené a osušené povařené hranolky.

  4. Nachystáme steakovou grilovací pánev a nalijeme do ní asi 2 lžíce řepkového oleje. Do rozpálené pánve s olejem vložíme okořeněné palce a opékáme 5 minut z každé strany.

  5. Této doby využijeme k nakrájení 4 máslových žampionů na silnější plátky. Opečené palce z obou stran poté vložíme do připraveného alobalu, dokonale zabalíme a necháme 5 minut tzv. dojít.

  6. Mezitím v pánvi došlo k tomu, že hranolky jsou křupavé a zlaté, a tak je přendáme do cedníku a necháme okapat. Do pánve s výpekem vložíme nakrájené žampiony a zprudka orestujeme ve výpeku z masa a podlijeme asi 1 dl vody, čímž se krásně odvaří do žampionů výpek a spojí tak svoje dokonalé chutě.

  7. Vepřové palce servírujeme v celku nebo nakrájené a podáváme na restovaných žampionech s domácími hranolky. Vhodným doplněním e tatarská omáčka nebo nějaký dip dle chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 728 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Minutkové vepřové, restované žampiony a domácí hranolky

  • hosta hosta

    hospodyne: :-O - tak to jsem žila celý život v blažené nevědomosti (a asi nejsem sama;-)), místní řezník jako palce prodává asi to z druhé strany - odříznuté špičaté konce panenky. Díky i za přidanou fotku - stále se člověk učí, takže se hluboce kaju za neznalost a omlouvám se:-D

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    Paní hosto, palec je vážně od kýty!!;-);-) Je to ten širší konec panenky, vlastně ten kousek svalu od kýty, který k panence přisedá.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • hosta hosta

    Colombo65: nechci být hnidopich, ale ty užší špičatější části panenky, kterým se říká palce, směřují ke kotletě, u kýty jsou ty konce zaoblené;-) - je to fuk, jídlo krásné, fotky krásné, dokážeš nás vždycky dohnat ke slinění:-D:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    hosta:Palec = část vepřové panenky oddělená od kýty;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Taky se divím, no a ještě by to chtělo napsat, že budem potřebovat taky ty žampiony ;-) Ale bod dám, to zas jo. :-))

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Vypadá úžasně:yes: Vepřové palce - z kýty?:-O To je pro mne nová informace, znám vepřové palce jako špičky panenky:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: restovane zampiony restované žampiony recept žampiony restované restované žampiony recepty maslove zampiony minutkový guláš z vepřové panenky restovany zampiony dip k veprove panence žampionová omáčka k vepřové panence omáčky k vepřové panence vepřové palce se žampiony vepřová minutka na žampionech orestovane žampiony žampion máslový vepřové palce restovane zampiony se smetanou minutkové vepřové maso se žampiony resovane zampiony zampiony retovane restovaná žampiony

Zapomněl/a jsem heslo