Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený zákusek s mandlemi

Nepečený ořechovo-mandlový dezert nám zabere jen chvilku a přitom nadělá spoustu parády. Můžeme ho připravit i jako vánoční dobrotu, při různých oslavách, nebo jen tak, když nás honí mlsná.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabca_12

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + hodina v lednici

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + hodina v lednici)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 821 kJ /
3 781 kcal
Bílkoviny46,60 g
Tuky268,92 g
Vláknina16,48 g
Cholesterol 357 mg
Sodík 124 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy285,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme oba cukry a máslo. Mícháme na mírném ohni, dokud se máslo a cukr nerozpustí. Krok 2: Do další mísy dáme mleté ořechy, sekané mandle a rozdrcené sušenky (nejlépe obyčejné, ne kakaové) a promícháme. Přidáme máslovou směs. Krok 3: Mícháme, dokud se směs se sušenkami dobře nepropojí. Krok 4: Hmotu rozdělíme na dva díly a do jednoho dílu zamícháme kakao. Krok 5: Formu vyložíme pečicím papírem. Nejdřív dáme tmavé těsto a pak to světlé. Dáme asi na 15 minut do lednice. Krok 6: Na polevu rozehřejeme máslo a nalámeme do něj čokoládu. Necháme rozpustit a pak dobře promícháme. Krok 7: Formu vyndáme z lednice a povrch polijeme rozpuštěnou čokoládou. Krok 8: Libovolně zdobíme mandlemi, kokosem, rozinkami... (vybrala jsem mandle).
Dezert necháme v lednici dokud neztuhne. Krok 9: Po vyndání odstraníme pečicí papír a nakrájíme na malé obdélníky.

TIP: Nepečené moučníky a poháry

Zveřejněno 3. 5. 2022

Poznámka autorky Gabca_12

Příště udělám alespoň dva. Všichni si moc pochutnali.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yo49

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yo49

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
voda, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, sušenky, mandle, ořechy vlašské, kakao, čokoláda, máslo, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu