Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanová omáčka s kuřecím masem, brokolicí a žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Monydzga Monydzga

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 999 kJ /
1 912 kcal
Bílkoviny113,61 g
Tuky137,47 g
Vláknina25,15 g
Cholesterol 343 mg
Sodík 576 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy43,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme kuřecí maso (já používám stehenní řízky, protože jsou šťavnaté a nejsou suché jako prsní). Nakrájíme ho na kousky/nudličky, dáme je do misky, zakápneme lžící oleje, osolíme a opepříme, promícháme a dáme ještě na chvíli do chladu. Krok 2: Rozdělíme si brokolici na menší hlavičky. Dáme do hrnce s již vařící se osolenou vodou tak, aby hladina vody byla souměrně s brokolicí a na chvíli spaříme, cca 5-7 minut. Opravdu jen krátce, aby se nám brokolice nerozvařila a krásně křupala. Po spaření vylijeme vodu a necháme v cedníku okapat. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a žampiony na plátky. Krok 3: Dáme smažit cibulku dosklovata, přidáme kuřecí maso, krátce osmažíme a přidáme k němu žampiony. Dochutíme dle chuti kořením, které máte rádi. Až bude maso krásně zlaté a začne malilinko "hnědnout", poprášíme asi polévkovou lžicí hladké mouky, promícháme a 2 minuty restujeme. Krok 4: Přilijeme smetanu a zamícháme, aby se nám spojila s moukou a všemi surovinami. Stáhneme plamen a necháme takto probublávat asi 20 minut. Pokud se vám zdá omáčka málo hustá, můžete ji dohustit mlékem a moukou. Mezitím si uvaříme v hrnci vámi zvolené množství těstovin. Ke konci vaření přidáme k omáčce brokolici a lehce promícháme.

Zveřejněno 3. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNmyA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNmyA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno kuřecí, smetana na vaření, cibule, brokolice, žampióny, mouka hladká, čočka červená, sůl, pepř, koření

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu