Bramborak ala Hatori

HaToRi Kuchař: HaToRi

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Bramborová jídla 9 názorů

Suroviny

2 ks velkých brambor
2 vejce
3 stroužky česneku
sůl
pepř
majoránka
grilovaci koření
hladká mouka
niva
hermelín
kyselé zelí
rajče
salátová okurka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme, omyjeme brambory.

  2. Nastrouhame do misky jednu na jemno, druhou na hrubo, pripravime si oloupany cesnek. Prolisujeme do nastrouhanych brambor. Rozbijeme do toho 2 vejce pridame sul, pepr, majoranku, trosku grilovaciho koreni. Vse poradne rozmichame a vypracujem testo.

  3. Nechame tak 10-15 minut odstat v klidu. Brambory pusti stavu. Postupne pridavame hladkou mouku a michame testo vidlickou.

  4. Rozpalime si sadlo nebo olej na panvi. Na mirnem plameni smazime placky.

  5. Nakrajime si hermelin na platky, nivu na kousky.

  6. Rajce, okurek taky nakrajime.

  7. Na vysmazenou placku pokladame hermelin, nivu, zeleninu a posypeme kyselým zelim.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborak ala Hatori

  • satan satan

    tak že bramborák se salátem:-O

    Odpovědět

  • petra petra(neregistrovaná)

    Eliško, naštěstí to nemusíte jíst :)

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    Pro Kristovy drahý rány, to bych asi nerozdejchala... A ta kombinace chutí by mě zadupala do spodních geologických vrstev.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: :-)) A taky se říká, že všeho moc škodí ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No, rcp byl původně nazván "Placky ala Hatori" Já jen kulantně naznačilo, že je to v podstatě bramborák a zdá se, že se někomu rozsvítilo a název pozměnil:yes:

    zizala:
    No, říká se, že v lásce a byznysu je dovoleno vše:-D
    Asi to platí i v kuchyni ;-) Tímto nereaguji na rcp, ale na váš přípodotek, že jsem v podstatě jako kyselina:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Bramboráky posypané plísňovým sýrem a k tomu třeba salát z kysaného zelí jsou docela zajímavou kombinací (ne všechno dohromady), ale velmi náročnou pro zažívací ústrojí.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Rajčata + okurka + kysané zelí + niva... už jsem si všimla, že dokážete sníst leccos :-)), ale tohle by i na Vás měla být divoká kombinace, ne? Vymést ledničku tímto způsobem a dát jako recept - nevidím v tom žádný přínos :-/

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, my nejradši bramboráky jen tak samotné, s mlíkem:yes: Tady by to mléko asi, se zelím, nebylo to pravé ořechové:-D :-D:-D ale jinak, proč ne :-/

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Přílš mnoho nesourodých chutí. Vždyť se tluče a přebíjí jedno přes druhé:no: Méně je někdy více, víte?

    Odpovědět

Tématické fráze: tuřínové bramboráky tuřínové zelí tuřínové placky tuřínový bramborák tuřínová omáčka fotoalbum rajce.cz tuřínové zelí recepty tuřínové bramborak ala chocholous