Postup přípravy
Přidáme rajčatový protlak a chvíli provaříme. Zalijeme krabičkou pasírovaných rajčat a rajčaty z plechovky i s nálevem. Přesypeme bylinkami, zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí masa. Krok 3: Než se nám omáčka dodělá (občas promícháme), uvaříme těstoviny a nastrouháme sýr (eidam, gouda alespoň 45%). Chutná je boloňská omáčka i sypaná parmazánem. Krok 4: Cca 5 minut před stažením omáčky z plotny přidáme nadrobno pokrájený česnek.
Nakonec dochutíme solí, je-li potřeba. Můžeme osladit lžící cukru, ale to vůbec není potřeba. Krok 5: Servírujeme ihned po uvaření.
Zveřejněno 30. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boloňská omáčka k těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxjvR
Moje poznámka
Boloňská omáčka k těstovinám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxjvR
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 3 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 5 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 8 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 1 hodinou
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 5 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 5 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 8 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 9 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina anglická,
sádlo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
protlak rajčatový,
rajče,
rajče loupané,
česnek,
vývar masový,
koření italské bylinky,
sůl,
pepř,
cukr,
těstoviny,
sýr
Komentáře (16)
Mějte se krásně. 🙂
Recept, co jste mi poslala určitě uvařím. Díky. Mějte se.
Tak treba hnedka v podobnych receptech pod tim Tvym je tento:
Boloňská omáčka (ragú à la bolognese)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Jen video k receptu neodpovida postupu pripravy, ktery k nemu autorka pridala.
To znamena - je treba nechat maso dobre opect se zeleninovym zakladem, zalit vinem, nechat vino odparit opet na tuk a teprve pak rajcata . . . .
Zadne italske bylinky, cesnek, anglicka slanina ci petrzel a misto celeru, celer rapikaty.
Ten cukr je asi zvyk, budiz, asi mas rada sladke
A jinak Ti preji radost z vareni, snahu dokazi urcite ocenit
No, spíše bych parmazán vytknul před závorku...