Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 657 kJ / 5 415 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,13 g |
Tuky | 281,64 g |
Vláknina | 34,30 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 234 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 598,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr rozšleháme s vejci a přidáme zbytek surovin. Dobře promícháme.
Krok 2: Těsto lijeme na plech vysypaný strouhaným kokosem a pečeme cca na 180 stupňů. Nastavuji na 30 minut, ale většinou je to dříve - kontroluji klasicky špejlí, zda se těsto nelepí
Krok 3: Hotový perník můžeme jen pocukrovat nebo polijeme čokoládou a posypeme kokosem nebo uděláme jemnější polevu (kakao, máslo, cukr, rum)
Zveřejněno 29. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míši opilý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pDnm
Moje poznámka
Míši opilý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pDnm
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 4 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 5 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 5 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 6 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňové muffiny
Slivci před 1 hodinou
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 3 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 3 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s kokosovým mlékem a kari (Kuřecí na kari)
TommyKoci před 4 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 5 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 5 hodinami
Tématické fráze:
opilý perník,
perníková buchta,
pernik z vody,
opilé perníčky,
opilí perník,
recept na opilý perník,
medovník- odlehčený,
perník s vodou,
pernik z vody bez vajec
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
voda,
vejce,
kakao,
prášek do perníku,
prášek do pečiva,
cukr,
marmeláda,
rum
Komentáře (2)