Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávové řezy s pudinkovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez dob chladnutí a tuhnutí

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez dob chladnutí a tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 292 kJ /
5 806 kcal
Bílkoviny92,20 g
Tuky335,64 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 725 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy592,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků.
Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout. Krok 2: Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na 180 °C, hluboký plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení, lehce potřeme olejem. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva, přidáme cukry, kávu a vše promícháme. Přilijeme mléko s rozkvedlanými vejci a olej a důkladně promícháme, Krok 4: Těsto vlijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme cca 5 minut.
Poté snížíme teplotu na 170 °C a pečeme dalších 15-20 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Zchladlý pudink ručním šlehačem prošleháme a postupně do něho zašleháme máslo pokojové teploty, přidáme jemně umletou kávu a ještě prošleháme. Krok 6: Na vychladlý korpus, pokapaný rumem, navrstvíme krém a povrch uhladíme.
Dáme do chladu ztuhnout. Krok 7: Rozpustíme čokoládu s máslem, dobře promícháme a vmícháme zakysanou smetanu. Krok 8: Získanou polevou potřeme ztuhlý krém na korpusu. Můžeme dozdobit zubatou kartou nebo jen vidličkou. Krok 9: Necháme vychladit a nakrájíme řezy nebo kostky.

Zveřejněno 19. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxjw7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxjw7

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moanka: :-) moc děkuji za milý komentář a krásné foto- potěšilo mě, že chutnaly díky :-K přeji krásné odpoledne

Výborné, nepřeslazené řezy. 😋 Luxus!! 👌 Děkuji za krásný recept… 👩‍🍳📝 Za mne jasně pět hvězdiček… 😃

Moanka: :-) moc děkuji za milý komentář a přeji krásnou dobrou noc:-K

Tak to musím ochutnat! 😋 Už jdu spát, nebo se neudržím… 😁 Určitě upeču, snad se povede… 🙏😉😋

Marcela Kecka: :-) Moc děkuji za komentář a prosím pak přidat foto :-K Přeji krásný den

Také se mi recept moc libi. Určitě někdy vyzkouším. 👍 :-8

RubyRom: :-) Děkuji Romanko a přeji krásnou neděli :-K

Nádherné řezy, recept se mi líbí. :yes:

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, cukr vanilkový, prášek do pečiva, kakao, káva instantní, vejce, mléko, olej, mléko, pudink vanilkový, máslo, káva mletá, korpus, čokoláda hořká, máslo, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu