Brazilská roláda
Velmi neobvyklá roláda se zvláštním pracovním postupem. Naprosto ideální pro ty kuchařinky, které rádi zkoušejí stále něco nového. Jestlipak se vám také povede umotat roládu tohoto velmi nevšedního vzhledu?
Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 371 kJ / 4 869 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,63 g |
Tuky | 248,65 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 1,91 g |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 577,89 g |
Postup přípravy
(Na první roládě je potřeba si dát záležet, aby byl střed krásný a roláda se začala krásně odvíjet. Tvoří jakoby letokruhy). Krok 14: Druhý a další případné pláty po vyndání z trouby také ihned potřeme marmeládou, odkrojíme tvrdší strany a narolujeme na předchozí roládu. (Zde to již jde krásně a není třeba tak precizně hlídat začátek). Nebo můžeme začít rolovat další roládu Krok 15: Hotovou roládu (nebo rolády) následně zabalíme do potravinářské folie, pevně smotáme a z krajů utáhneme. Necháme vychladit v lednici do druhého dne. Krok 16: Poté můžeme rozbalit, nakrájet, posypat moučkovým cukrem a podávat.
Zveřejněno 16. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brazilská roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97rD
Moje poznámka
Brazilská roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L97rD
Nejnovější recepty
Květákový řízek
Přidáno před 2 hodinami
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno před 5 hodinami
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 18 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno 18. 9. 2025 15:12:02
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka
Jaroslav.gois@gmail.com před 2 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 3 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 3 hodinami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 5 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 5 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr krupice,
žloutek,
bílek,
mouka pšeničná,
sůl,
marmeláda,
cukr moučkový,
tuk,
mouka
Komentáře (6)