Křehké a štavnaté kuřecí řízky
Klasické kuřecí řízky už nejsou jen záležitostí slavnostních obědů. Řízky jsou i rychlou večeří pro celou rodinu. V tomto receptu jsou navíc naklepané plátky masa potřené ještě plnotučnou hořčicí, takže dodají masu pikantnější chuť.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 649 kJ / 1 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 339,22 g |
Tuky | 25,34 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 919 mg |
Sůl | 2,28 g |
Sacharidy | 1,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, očistíme a rozklepeme. Naklepané plátky nasolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
Krok 2: Nakořeněné maso obalujeme ve standartním trojobalu - mouka, rozšlehané vejce a nakonec strouhanka.
Krok 3: Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Zveřejněno 8. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké a štavnaté kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w6KZ
Moje poznámka
Křehké a štavnaté kuřecí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w6KZ
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 9 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 9 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 14 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 14 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynutý knedlík
RadkaaK před 6 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 41 minutami
Pečená švestková povidla
Anche před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 1 hodinou
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 2 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 2 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 9 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 10 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 10 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
strouhanka,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
olej
Komentáře (1)