Chléb cibulový

maarkr Kuchařka: maarkr

Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

2 hrnky vlažné vody
1 lžička cukru krupice
1 droždí
3-4 cibule (záleží kolik kdo má rád)
2 lžíce oleje
2 lžičky kmínu
2,5 lžičky soli
5 lžic mléka
800 g hladké mouky
vajíčko na potření
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív uděláme kvásek (vlažné mléko s cukrem a droždím).

  2. Mouku smícháme se solí, kmínem, přidáme kvásek, 2 hrnky vlažné vody, nakonec orestovanou cibuli. Vypracujeme těsto, necháme na teplém místě zakryté kynout.

  3. Po vykynutí rozdělíme na dvě části a ještě rozválíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ještě tak asi na 15 min necháme kynout na plechu, mezi tím si rozehřejeme troubu naplno, pečeme asi tak 5 min, pak stáhneme na 180 stupňů.

  4. Šišky chleba potřeme rozšlehaným vajíčkem a ještě asi tak 2x v průběhu pečení potřeme, aby ta kůrka byla vypečená.

  5. Pečeme asi tak hodinu +- , to si musí člověk pohlídat, každému peče trouba jinak.

Poznámka

Místo cibule se může dát česnek nebo semínka, kdo má co rád, dá se na něj celkem dobře mazat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chléb cibulový

  • Jita04 Jita04

    Jdu ho taky vyzkoušet vypadá moc dobře:-):-))

    Odpovědět

  • maarkr maarkr(autor receptu)

    Majkaa:
    Nevím možná ano, já jsem zvyklá na to vajíčko,ale pokud jsi zvyklá na vodu, každá to nemůžeme dělat stejně:-D
    Je to více křupavé,máte to tak raději.
    :-)

    Odpovědět

  • xanny xanny

    :-p - to vypadá moc dobře. Už jsem dlouho chleba nepekla. Cibuli u nás všichni kromě šestileté dcery můžou, tak by jim mohlo chutnat. Ukládám a + bod:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Majkaa: když vím, že zbytek vejce upotřebím jinde, potřu jím chlebík do trouby ráda - má pak lesklou, tmavohnědou barvu. ;-)Vejce je třeba trocha, zbytek, jak píšu, využiju jinde.

    Odpovědět

  • vigon vigon(neregistrovaný)

    ..když se potře chleba před pečením bílkem je hrásně dohněda..;-)

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Nebylo by lepší potírat chleba vodou, než vejcem, to mi přijde jak buchta. Chléb peču doma v pečce, ale vejce nepoužívám. Ostatní mají možná jiný názor.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: cibulový chléb cibulovy chleba recept na cibulový chleb cibulový chleba v troubě chleba s cibulí chleba cibulovy cibulový kvaskovy chléb chleba cibulovi cibulový chléb v troubě kvaskový chlieb s cibulou recept na kváskový chleba s cibulí recept na chleba z kvásku s cibulí recept na domácí cibulový chleba kváskový chléb s cibulí chleb cibulovy jak delat chleb s cibuli cibulový chléb s pivem kváskový chléb s cibulkou recepty cibulový chléb kynutý z trouby recepty cibulový chleba kynutý z trouby