Chléb babičky Elišky
Chléb je to asi obyčejný a ničím nadprůměrně nevyniká. Ale vedle rohlíků a koláčů, které se pečou pravidelně, je to prima změna. Navíc je tento světlounký babiččin chléb nadýchaný, pružný a moc dobrý, byť je upečený jen z hladké mouky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 052 kJ / 1 925 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,55 g |
| Tuky | 11,74 g |
| Vláknina | 21,52 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 382,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek spolu dobře promícháme a necháme 60 minut kynout.
Krok 2: Potom k omládku přidáme zbytek surovin, uhněteme a dobře propracujeme těsto, které bude zakryté v míse 45-60 minut kynout.
Krok 3: Hotové, vykynuté těsto na lehce pomoučeném stole propracujeme, zformujeme do bochníku a vložíme ho kynout do moukou vysypané ošatky.
Krok 4: Po 30-45 minutách by měl být chléb vykynutý. S oporou ruky ho vykulíme na plech s pečicím papírem, postříkáme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (230 °C / cca 45 minut).
Zveřejněno 15. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb babičky Elišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5g1D
Moje poznámka
Chléb babičky Elišky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5g1D
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček
Přidáno před 1 minutou
Šťavnatí švábi
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 22 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 12 minutami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 7 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 12 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Suroviny:
voda,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
kmín drcený,
brambory,
sůl,
mouka hladká
Komentáře (11)
A ano, na babičku a maminku vzpomínám hodně často
Každopádne, babička by mala z teba radosť. Gény sú gény.
Merylas: věřím, že se ti tenhle jednoduchý chleba povede a bude u vás doma chutnat