Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Játra patří mezi snadno dostupnou surovinu a pokrm minutkové přípravy, u kterého platí, že méně je více. K játrům stačí přidat cibulka, slanina a pórek. Takhle vynikne jednotlivě každá chuť, kterou doplní ještě rozmarýn a kapka sherry.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 848 kJ / 920 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,24 g |
| Tuky | 51,35 g |
| Vláknina | 7,42 g |
| Cholesterol | 1,52 g |
| Sodík | 2,27 g |
| Sůl | 5,44 g |
| Sacharidy | 24,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí játra dobře očistíme a překrojíme na poloviny, dáme do misky a zalijeme vroucí vodou. Promícháme, scedíme a necháme na sítu okapat.
Krok 2: Do rozehřáté hluboké pánve dáme sádlo a slaninu nakrájenou na drobné kousky. Když pustí tuk přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova. Poté vložíme okapaná játra a restujeme cca 5-6 minut. Přidáme rozmarýn, nakrájený pórek a ještě minutu restujeme.
Krok 3: Přidáme rajčatovou pastu, sójové omáčky (dle chuti dáme i více) a podlijeme sherry. Nakonec osolíme a přidáme čerstvě mletý pepř. Promícháme, necháme odpařit alkohol a můžeme podávat s máslovou bramborovou kaší, rýží nebo s pečivem. Doplníme salátem dle vlastní chuti.
Zveřejněno 23. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE5NA
Moje poznámka
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YE5NA
Nejnovější recepty
Steaky z hovězí svíčkové podle Mirka Kaliny
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s divokým kořením
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na žampionech, cuketě, pórku a rajčatech.
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka z pomazánkového másla s ořechy
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová kaše bez mouky
Přidáno před 20 hodinami
Čočka se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový likér
daninako před 26 minutami
Sádlo z trouby bez míchání
Demona před 32 minutami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 39 minutami
Hrstková polévka
lunav1 před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
[email protected] před 2 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
arabam před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
NikoSarah7 před 10 hodinami
Zapečená polévka z červené řepy
Kajkajak před 11 hodinami
Rošťáci z vepřového masa
NikoSarah7 před 11 hodinami
Suroviny:
játra kuřecí,
sádlo,
špek,
cibule,
pórek,
rozmarýn,
pasta rajčatová,
sojová omáčka světlá,
omáčka sojová tmavá,
sherry,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)