Fazolový guláš s klobásou a sušenými švestkami
Luštěniny jsou bohaté na vlákninu a proto by měly být součástí našeho jídelníčku. Připravte si snadný fazolový guláš, který máte do hodiny hotový a jeho chuť je ozvláštněna sušenými švestkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 417 kJ / 817 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,51 g |
| Tuky | 33,73 g |
| Vláknina | 16,12 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 4,53 g |
| Sůl | 11,00 g |
| Sacharidy | 92,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí vody. Vaříme zhruba 20 minut. Poté přidáme sušené švestky.
Krok 2: Klobásu oloupeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme na rozpáleném oleji v menší pánvičce. Zasypeme mletou paprikou, aby měl guláš barvu.
Krok 3: Z fazolí slijeme nálev a v sítu je propláchneme vodou.
Krok 4: Klobásu a fazole přidáme k bramborám. Provaříme dohromady zhruba 5 minut.
Krok 5: Podáváme s kvalitním chlebem nebo pečivem.
Zveřejněno 30. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolový guláš s klobásou a sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68py
Moje poznámka
Fazolový guláš s klobásou a sušenými švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G68py
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 12 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 13 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 16 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 17 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 5 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 6 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 9 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 9 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Suroviny:
fazole červené sterilované,
fazole bílé,
brambory,
klobása,
olej,
paprika sušená sladká,
švestky sušené,
sůl,
voda
Komentáře (2)