Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papouškova buchta z „Květů“

Tuto pestrou buchtu připravíme přidáním různobarevných pudinků do těsta. Kopečky těsta nanášíme na plech a po upečení tak vznikne pěkně barevná mozaika. Hotovou buchtu ještě provoníme rumem a povrch potřeme kyselkavou citronovou polevou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Martina68 Martina68

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 570 kJ /
4 438 kcal
Bílkoviny79,00 g
Tuky212,80 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 1,00 g
Sůl2,96 g
Sacharidy547,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, cukr a tuk vyšleháme do pěny, poté přidáme mouku, prášek do pečiva a smetanu a vymícháme těsto. Krok 2: Troubu včas rozpálíme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Těsto rozdělíme na 3 stejnoměrné díly a do každého vmícháme jeden druh pudinku. Krok 4: Na plech po lžících střídavě naneseme těsto a pečeme asi 40 minut. Zda je buchta upečená, vyzkoušíme špejlí. Na špejli nesmí po vyjmutí zůstat zbytky těsta. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout, poté vyklopíme a sejmeme papír. Buchtu přemístíme zpět na plech, potřeme ji potravinovým aroma nebo rumem. Krok 6: Na závěr připravíme citronovou polevu. Prosejeme moučkový cukr, přidáme horkou vodu a citronovou šťávu a vše třeme do zhoustnutí. Citronovou polevu naneseme na povrch buchty.

TIP: Jak připravit citronovou polevu

Zveřejněno 17. 8. 2024

Poznámka autorky Martina68

Recept jsem našla v časopisu Květy někdy před 30 lety a naše rodina si ho dost oblíbila, proto jej nabízím i vám...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papouškova buchta z „Květů“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89B3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papouškova buchta z „Květů“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M89B3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Maruško, díky za radu, příště zkusím také :yes:

:-)<3:yes: Ten recept mám také tak dlouho a kdysi jsem ji pekla dětem jen se to těsto stříkalo cukrářským sáčkem diagonálně v pruzích střídavě na plech. Byla pak nakrájená na rovné čverce a krásně barevná celá. :-K

Suroviny:
vejce, cukr, tuk hera, mouka polohrubá, smetana sladká, prášek do pečiva, cukr vanilkový, pudinkový prášek, punč anglický, šťáva citronová, cukr moučkový, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu