Podzimní rizoto
Krémové rizoto je velmi lahodné a připravit ho není žádná věda. Důležité je použít správné suroviny. Rizoto připravíme se sladkými bramborami a posypeme ho slanou gorgonzolou a vlašskými ořechy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 27,32 g | 
| Tuky | 39,26 g | 
| Vláknina | 7,58 g | 
| Cholesterol | 132 mg | 
| Sodík | 586 mg | 
| Sůl | 0,04 g | 
| Sacharidy | 115,11 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme rýži a chvíli osmahneme, dokud nezprůhlední.
	Krok 2: Přidáme na malé kostky nakrájené oloupané brambory a zalijeme vínem. Necháme projít varem a přilijeme tolik horkého osoleného vývaru, aby byla rýže ponořená. Vždy, když rýže vodu vstřebá, dolijeme další vývar. Vaříme na mírném plamenu.
	Krok 3: Vaříme cca 20 minut, dokud rýže není al dente - rizoto by mělo být mazlavé, nikoliv suché. Nakonec vmícháme máslo.
	Krok 4: Servírujeme s gorgonzolou, ozdobené vlašskými ořechy a pokapané olivovým olejem.
Zveřejněno 12. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Podzimní rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpKl
Moje poznámka
					
				
Podzimní rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpKl
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							gorgonzola, 
						
						
							brambory, 
						
						
							rýže arborio, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							cibule, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							víno bílé suché, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
Komentáře (2)