Pečeně na houbách
Ochutnejte hovězí maso připravené na způsob zvěřiny. Divokou chuť mu dodejte drceným jalovcem a voňavými lesními houbami. K upečenému masu dobře ladí omáčka ochucená brusinkami a slaninou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 978 kJ / 2 385 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 197,10 g |
| Tuky | 150,50 g |
| Vláknina | 21,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 34,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu osolíme a opepříme. Houby nakrájíme na plátky‚ jalovec rozdrtíme.
Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme houby s jalovcem a opět orestujeme. Zalijeme vínem s trochou vody‚ dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi hodinu. Během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme.
Krok 3: Měkké maso vyjmeme a do vypečené šťávy přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a brusinky. Povaříme a nakonec přidáme smetanu. Vaříme do zhoustnutí. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
Krok 4: Pečeni vrátíme do omáčky a už ji jenom prohřejeme.
Krok 5: Jako příloha je vhodný houskový nebo karlovarský knedlík.
Zveřejněno 16. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečeně na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZOK
Moje poznámka
Pečeně na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZOK
Nejnovější recepty
Rizoto ze zbytků masa
Přidáno před 5 hodinami
Dvoubarevné těsto univerzální
Přidáno před 5 hodinami
Rohlíčky s marmeládou
Přidáno před 7 hodinami
Cottage placky s celerem
Přidáno před 7 hodinami
Bylinková rýže se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Sladkokyselé kuře z Hradce
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková s krupicovým kapáním
Kajkajak před 32 minutami
Krůtí prsa na hříbkách
p.stefunova před 1 hodinou
Smažená marinovaná vepřová kotleta
Leni1970 před 1 hodinou
Křenová omáčka s uzeným
Lida.Rose před 1 hodinou
Tatarák z olomouckých tvarůžků
mazlak před 2 hodinami
Ořechové řezy děda
Sarka G před 2 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
brtna před 2 hodinami
Citronová bábovka
Cinderka před 2 hodinami
Banánové lívance mňam
VeruH. před 3 hodinami
Boloňské špagety
brtna před 5 hodinami
Suroviny:
kýta hovězí,
pepř mletý,
sůl,
houby čerstvé,
jalovec,
olej,
víno bílé,
slanina anglická,
brusinky,
smetana zakysaná
Komentáře (2)