Finská rybí polévka
Finská rybí polévka je plná masa a zeleniny a také dokonale krémová. Lahodné krémovosti polévky dosáhnete použitím smetany a žloutků. Věřte, že si opravdu pochutnáte. Skvělá chuť polévky je ještě dotažena praženými mandlovými lupínky.
Postup přípravy
Krok 1: Vodu přivedeme k varu a osolíme. Přidáme baby mrkev, celerovou nať a rybí filé. Společně povaříme 15 minut.
Krok 2: V jiném hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a rozšleháme metličkou. Přidáme přecezený vývar z ryb a zeleniny a mírným varem 30 minut povaříme.
Krok 3: Metličkou rozšleháme smetanu, žloutky, cukr a ocet. Vlijeme do horké polévky a zahříváme pouze pod bod varu, až polévka zhoustne.
Krok 4: Nakonec přidáme uvařené rybí maso a zeleninu.
Krok 5: Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou. Ozdobíme nasucho opraženými mandlovými lupínky a podáváme.
Zveřejněno 20. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Finská rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQxz
Moje poznámka
Finská rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQxz
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 15 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 18 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 18 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 19 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 7 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 8 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 10 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 10 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 11 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 11 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 11 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 12 hodinami
Suroviny:
filet rybí,
žloutek,
baby mrkev,
nať celerová,
máslo,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
mléko,
cukr krupice,
ocet,
voda,
lupínky mandlové,
sůl,
petrželka zelená
Komentáře (1)