Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Perníkové košíčky

Perníkové košíčky jsou jednoduché na přípravu. Tvarování košíčků se sice může zdát náročné, ale jakmile zvládnete první dva, půjde vám to úplně samo. Krém je velmi snadný a jeho karamelová příchuť s perníkovým košíčkem hezky ladí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z hladké mouky, sody, moučkového cukru, 40 g másla, vejce, medu a perníkového koření vypracujeme těsto. Krok 2: Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v chladu. Krok 3: Formičky vymažeme tukem. Z těsta odebíráme kuličky, ze kterých vytvarujeme do formičky košíčky. Naskládáme je na plech a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme asi 15 minut. Krok 4: Po upečení košíčky vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 5: Karamelový krém připravíme tak, že utřeme zbylé změklé máslo (140 g) s karamelovým Salkem do pěny a necháme vychladit. Krok 6: Upečené vychladlé košíčky naplníme krémem, ozdobíme čokoládovou polevou a necháme vychladit. Krok 7: Uchováváme je v chladu. Košíčky nemají příliš dlouhou trvanlivost, neměli bychom je skladovat déle než týden.

TIP: Košíčky Izidor

Zveřejněno 27. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perníkové košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYoo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Perníkové košíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wYoo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, med, soda jedlá, koření do perníku, vejce, salko karamelové, poleva čokoládová, zdobení

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]