Cizrna na červeném víně
Pravidelné zařazování luštěnin do jídelníčku má mnoho benefitů pro náš mikrobiom. Cizrna patří mezi jednu z nejoblíbenějších luštěnin. Stačí přidat zeleninu, rajčatový protlak, dochutit červeným vínem a lahodný pokrm je na stole.
Postup přípravy
Krok 1: V kastrole na oleji dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, krátce orestujeme a podlijeme vývarem.
Krok 2: Následně přidáme cizrnu bez nálevu, očištěné a na kostičky nakrájené papriky, plechovku krájených rajčat s nálevem, červené víno, sůl a špetku pepře. Podusíme až papriky změknou.
Krok 3: Přebytečnou tekutinu vydusíme, směs dochutíme solí, podle potřeby přisladíme. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrna na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YM9
Moje poznámka
Cizrna na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YM9
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 9 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 10 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 1 hodinou
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 7 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 8 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 8 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 8 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 9 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 9 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 10 hodinami
Suroviny:
cizrna sterilovaná,
cibule,
protlak rajčatový,
rajče drcené,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
víno červené,
vývar masový,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
olej,
petrželka
Komentáře (1)