Cizrna na červeném víně
Pravidelné zařazování luštěnin do jídelníčku má mnoho benefitů pro náš mikrobiom. Cizrna patří mezi jednu z nejoblíbenějších luštěnin. Stačí přidat zeleninu, rajčatový protlak, dochutit červeným vínem a lahodný pokrm je na stole.
Postup přípravy
Krok 1: V kastrole na oleji dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, krátce orestujeme a podlijeme vývarem.
Krok 2: Následně přidáme cizrnu bez nálevu, očištěné a na kostičky nakrájené papriky, plechovku krájených rajčat s nálevem, červené víno, sůl a špetku pepře. Podusíme až papriky změknou.
Krok 3: Přebytečnou tekutinu vydusíme, směs dochutíme solí, podle potřeby přisladíme. Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrna na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YM9
Moje poznámka
Cizrna na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YM9
Nejnovější recepty
Sýrové papriky
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Salsiccia s křenem a hořčicemi
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 11 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzovníky
Jan Nemec před 1 hodinou
Cuketová polévka s kuskusem
TondaJ před 3 hodinami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
olca1983 před 3 hodinami
Zemlbába - žemlovka
capramo před 4 hodinami
Rajská polévka s rýží
Kajkajak před 4 hodinami
Jihočeská kulajda
Martina 2552 před 4 hodinami
Koprové špagety z jedné pánve
cismondan.p@gmail.com před 5 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
lukyvesely18@seznam.cz před 5 hodinami
Mleté maso s cizrnou
Kessie před 5 hodinami
Katův šleh po mém
Jandulice před 6 hodinami
Suroviny:
cizrna sterilovaná,
cibule,
protlak rajčatový,
rajče drcené,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
víno červené,
vývar masový,
cukr,
sůl,
pepř mletý,
olej,
petrželka
Komentáře (1)