

Kávová roláda s banánem
Suroviny
- Piškot:
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g cukru moučka
- 20 g kakaa
- 1 malá lžička rozpustné kávy
- 3 vejce
- 1/2 kypřicího prášku
- pečící papír
- Krém:
- 1 vanilkový puding v prášku
- 0,4 l mléka
- 250 g měkkého tvarohu
- cukr
- vanilkový cukr
- 2 banány
- 3 PL rumu
- cca 1 dcl uvařené rozpustné kávy
Postup přípravy receptu
Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, mouku smícháme s kakaem, kávou, kypřicím práškem a přimícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do hmoty, těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby 200°C na 5-6 minut. Piškot ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.
Krém: Uvaříme si puding do kterého ještě za tepla vmícháme tvaroh, ochutíme cukrem, za občasného promíchávání necháme vychladit.
Rum smícháme s uvařenou kávou, mašlovačkou potřeme touto směsí celý piškot, necháme chvíli vsaknout a pak už jen potřeme připraveným krémem, na krém poukládáme banány, buď to v celku nebo je můžeme nakrájet, to už záleží na vás a srolujeme.
Povrch rolády můžeme potřit krémem a posypat kokosem a nebo ji jen přelít čokoládou polevou. Roládu nechte přes noc uležet v lednici a pak už jen stači nakrájet a pochutnat si.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kávová roláda s banánem
-
Sebena,k sviatkom som si vybrala túto roládu,akurát že cesto som urobila dvojfarebné hnedo-biele
Výbornéééé
-
Děkuji vám moc
-
Použila jsem tvaroh z vaničky, ale myslím, že je to úplně jedno který se použije
tak at se povede
-
zuzinecka: nejsem autorem, ale myslím, že píše-li měkký, myslí ten v alobalu
ale pokud dáš tučný z vaničky, nemůžeš nic pokazit
-
Chtěla bych se jen zeptat, ten tvaroh je myšlený ten tučný ve vaničce, nebo měkký v obalu?? Zítra se do této mňamky chystám pustit
-
Děkuji za odpověď
-
Merylas: nemusíš mít obavy, krém když se vychladí je docela dobré konzistence, tak jako když uvaříš pudink a necháš ho vychladit. Dobře se s ním pracovalo.
-
Ivono, chtěla bych se zeptat, jakou konzistenci má ten krém z pudinku a tvarohu. Tato roláda je ze samých dobrých ingrediencí, ale z toho krému mám trochu obavy, že bude řídký a bude se s ním špatně pracovat
Děkuji
-
gorgina, držím palce ať to dobře dopadne a doufám že se pochlubíte fotečkama
-
nikdy jsem nic sladkyho nedelala toto bude muj prvni pokus drzte mi palce mnam
-
Ten postup je trochu podobný, jako na sloní slzy. Jenže tam jde ořechová hmota, už dlouho jsem to nedělala
-
Vypadá božsky