Kávová roláda s banánem

sebena Kuchařka: sebena

Moučníky , Záviny, rolády 12 názorů

Suroviny

Piškot:
100 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
20 g kakaa
1 malá lžička rozpustné kávy
3 vejce
1/2 kypřicího prášku
pečící papír
Krém:
1 vanilkový puding v prášku
0,4 l mléka
250 g měkkého tvarohu
cukr
vanilkový cukr
2 banány
3 PL rumu
cca 1 dcl uvařené rozpustné kávy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Žloutky vyšleháme s cukrem, mouku smícháme s kakaem, kávou, kypřicím práškem a přimícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do hmoty, těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do předehřáté trouby 200°C na 5-6 minut. Piškot ještě teplý srolujeme a necháme vychladnout.

  2. Krém: Uvaříme si puding do kterého ještě za tepla vmícháme tvaroh, ochutíme cukrem, za občasného promíchávání necháme vychladit.

  3. Rum smícháme s uvařenou kávou, mašlovačkou potřeme touto směsí celý piškot, necháme chvíli vsaknout a pak už jen potřeme připraveným krémem, na krém poukládáme banány, buď to v celku nebo je můžeme nakrájet, to už záleží na vás a srolujeme.

  4. Povrch rolády můžeme potřit krémem a posypat kokosem a nebo ji jen přelít čokoládou polevou. Roládu nechte přes noc uležet v lednici a pak už jen stači nakrájet a pochutnat si.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 96 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kávová roláda s banánem

  • Ivana79 Ivana79

    Sebena,k sviatkom som si vybrala túto roládu,akurát že cesto som urobila dvojfarebné hnedo-biele:-)Výbornéééé:-p:yes:

    Odpovědět

  • zuzinecka zuzinecka

    Děkuji vám moc :-K :-)

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Použila jsem tvaroh z vaničky, ale myslím, že je to úplně jedno který se použije;-) tak at se povede;-):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    zuzinecka: nejsem autorem, ale myslím, že píše-li měkký, myslí ten v alobalu;-) ale pokud dáš tučný z vaničky, nemůžeš nic pokazit:yes:

    Odpovědět

  • zuzinecka zuzinecka

    Chtěla bych se jen zeptat, ten tvaroh je myšlený ten tučný ve vaničce, nebo měkký v obalu?? Zítra se do této mňamky chystám pustit :-):-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Děkuji za odpověď:-K

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    Merylas: nemusíš mít obavy, krém když se vychladí je docela dobré konzistence, tak jako když uvaříš pudink a necháš ho vychladit. Dobře se s ním pracovalo.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ivono, chtěla bych se zeptat, jakou konzistenci má ten krém z pudinku a tvarohu. Tato roláda je ze samých dobrých ingrediencí, ale z toho krému mám trochu obavy, že bude řídký a bude se s ním špatně pracovat :-8 Děkuji:-K

    Odpovědět

  • sebena sebena(autorka receptu)

    gorgina, držím palce ať to dobře dopadne a doufám že se pochlubíte fotečkama:-)

    Odpovědět

  • gorgina gorgina(neregistrovaná)

    nikdy jsem nic sladkyho nedelala toto bude muj prvni pokus drzte mi palce mnam

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ten postup je trochu podobný, jako na sloní slzy. Jenže tam jde ořechová hmota, už dlouho jsem to nedělala:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Vypadá božsky :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: piškotová roláda sloní slza roláda s banánem rolada sloni slza rolada sloní slzy kakaová roláda s banánem kávová roláda sloní slzy s banánem kakaová roláda s banány ořechová roláda s banánem banáno čokoládová roláda moučníky s banánem sloni slza / recepty banano tvarohová buchta iprima prostřeno-ořechová roláda iprima/prostřeno sloní slza s kávou piškot s banánem moučníky roláda s banánem kakaová roláda s tvarohem a banány banano rolada sloni slzy postup

Zapomněl/a jsem heslo