Marmeláda z mochyně
Mochyně, známá též jako physalis, je opravdu lahodná a obsahuje spoustu minerálních látek a vitaminy A a C. Z mochyně můžete připravit chutný sladký džem, kterým můžete mazat palačinky nebo jej přidat do bílého jogurtu.
Postup přípravy
Krok 1: Jablko nastrouháme a oloupeme.
Krok 2: Mochyni a jablko povaříme do změknutí. Poté je rozmixujeme tyčovým mixérem.
Krok 3: Takto připravený základ smícháme s pektinem a povaříme ještě cca 5 minut.
Krok 4: Na chladném talířku vyzkoušíme konzistenci, pokud je marmeláda řídká, přidáme trošku kyseliny citronové. Pektin želíruje v závislosti na kyselosti ovoce a v jablkách je nějaký obsažen běžně.
Krok 5: Horkou marmeládu dáme do sklenic, zavíčkujeme sterilovanými víčky a otočíme dnem vzhůru vychladnout.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Marmeláda z mochyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWNlM
Moje poznámka
Marmeláda z mochyně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWNlM
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 13 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 14 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 19 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 29 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 2 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 11 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Suroviny:
mochyně,
jablko,
cukr krystal,
pektogel,
kyselina citronová
Komentáře (1)