Babiččina játrová paštika.
Játrová paštika se stala součástí jak výletů, tak i slavnostnějších posezení. Pokud volíte paštiku na ten druhý případ, připravte tuto lahodnou z drůbežích jater. Dovnitř můžete vmíchat i mandlové lupínky.
Postup přípravy
Krok 1: Drůbeží játra očistíme a vypereme, dáme do nízkého kastrolku.
Krok 2: Oloupeme cibulku ale necháme v kuse a do řezné plochy nahoře napícháme 5 kusů hřebíčků. Cibulku dáme do kastrolku k játrům, zalijeme trochou vody a dáme pomalu dusit.
Krok 3: Když jsou játra hotová, tak je přendáme do mixéru a přidáme kapku vody, ve které se játra dusila a rozmixujeme je. Podle chuti osolíme do, umixovaných jater dáme i 2 třetiny rozpuštěného másla a znova promícháme.
Krok 4: Paštiku přendáme do misky, ve které budeme servírovat a dolijeme zbytkem rozpuštěného másla na povrchu. Do paštiky můžeme přidat i lupínky mandlí, je potom slavnostnější.
Zveřejněno 26. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina játrová paštika.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YMw
Moje poznámka
Babiččina játrová paštika.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9YMw
Nejnovější recepty
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 15 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Duhové Salko řezy
Severka1992 před 10 minutami
Falešný "segedín" z cukety
Hakre před 18 minutami
Grilovaná kuřecí prsa Toronto
Habina před 1 hodinou
Mleté kuličky se zeleninou v alobalu
Jan Nemec před 1 hodinou
Nakládaná rajčátka
Vacek Milan před 1 hodinou
Gratinovaná cuketa s brambory
Lenny1987 před 2 hodinami
Slovenská hrstková polévka
limosek před 3 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 4 hodinami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 6 hodinami
Suroviny:
játra drůbeží,
cibulka,
máslo,
koření hřebíček,
sůl,
česnek,
lupínky mandlové
Komentáře (2)