Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketové knedlíky s uzeným masem z mikrovlnné trouby

Knedlíky v jakékoliv podobě jsou v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších příloh. Pokud si zrovna netroufáte na kynuté či karlovarské, připravte hrnkové podle tohoto receptu. Ze směsi rohlíků, uzeného masa a cukety připravíte hrnkové knedlíky na čtyři porce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 17 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 7 min

17 min (10 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: 4 hrnky vymažeme olejem, až po horní okraj. Také je můžeme, místo oleje, vyložit kouskem mikrotenového sáčku. Suroviny budeme odměřovat hrnkem o objemu 250 ml. Krok 2: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh. Krok 3: Cuketu nastrouháme nahrubo i se slupkou. Rohlíky a uzené maso nakrájíme na kostičky velké 1 cm, smícháme s mouku, solí, kypřicím práškem do pečiva, cuketou, přidáme žloutky, mléko, zamícháme a na závěr vmícháme do těsta ušlehaný sníh. Krok 4: Rozdělíme do hrníčků a dáme do mikrovlnné trouby. Vlníme na výkon 700 W po dobu 7 minut. Krok 5: Hotové knedlíky vyklopíme a nakrájíme.

TIP: Jak na hrnkové knedlíky

Zveřejněno 8. 1. 2025

Poznámka autorky Handour

Hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB1n2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB1n2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, rohlík, vejce, kypřící prášek do pečiva, sůl, olej, cuketa strouhaná, maso uzené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu