Šťáva z červené řepy
Šťáva z červené řepy je skvělou zásobárnou antioxidantů a minerálů, obzvlášťe pak draslíku. Proto se červená řepa doporučuje při snižování krevního tlaku. Šťávu můžete pít jen tak, ale využijete ji i při přípravě smoothie, marinád či omáček.
Postup přípravy
Krok 1: Do horkého vývaru z červené řepy přidáme citronovou šťávu, cukr a fenykl, který je nejlepší vložit do čajového vajíčka.
Krok 2: Směs přivedeme k varu a po 15 minutách slijeme do čistých skleněných lahví.
Krok 3: Šťáva se dá pít studená i teplá, koncentrovaná nebo naředěná trochou vody.
Zveřejněno 13. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťáva z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Zm8
Moje poznámka
Šťáva z červené řepy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6Zm8
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 1 hodinou
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 31 minutami
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 1 hodinou
Kuřecí čína
Cikitaka před 1 hodinou
Švestková buchta
ctomala před 1 hodinou
Švestková povidla
ctomala před 1 hodinou
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 3 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 4 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 4 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 4 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
šťáva citronová,
fenykl,
cukr
Komentáře (1)