Steak "srdce", dvakrát paprikový

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 min 6 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 min 6 názorů

Suroviny 4 porce

4 kuřecí prsa
olej
sůl
sladká mletá paprika (ostrá)
1 lžička hladké mouky
100 ml kuřecího vývaru nebo vody
250 ml smetany na vaření
1 nakládaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa očistíme, položíme na podložku a naplocho prořízneme. Ale pozor! Nedokrojíme úplně do konce, nůž zastavíme cca 1cm od kraje.

  2. Plátek rozevřeme - dostaneme tvar srdce. Maso osolíme, pokapeme olejem.

  3. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a steaky na něm po obou stranách opečeme.

  4. Maso vyndáme a udržujeme v teple.

  5. Ve výpeku orestujeme lžičku hladké mouky, přidáme lžičku mleté papriky a hned zalijeme vývarem nebo vodou.

  6. Poté přilijeme smetanu, necháme krátce provařit a případně dochutíme solí.

  7. Nakonec přidáme na nudličky nakrájenou kapii a necháme už jen prohřát. Steaky dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Steak "srdce", dvakrát paprikový