Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka s jáhlami

Polévky z luštěnin jsou velmi vydatné a v chladných dnech i příjemně zahřejí. Do této polévky navíc kromě fazolí přidáme i jáhly, které ji pěkně zahustí, a smetanu pro zjemnění.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby namáčení fazolí

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 10 porcí

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazole přebereme, propláchneme a namočíme alespoň na tři hodiny do studené vody. Pak je v nové vodě uvaříme doměkka. Krok 2: Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Jáhly spaříme vroucí vodou. Krok 3: V hrnci rozehřejeme olej, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a kousek nastrouhaného zázvoru. Zasypeme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme mrkev, jáhly, sůl a vaříme, až je vše měkké. Krok 4: Nakonec do polévky přidáme uvařené fazole, mléko a smetanu. Podle potřeby dochutíme solí a polévkovým kořením. Krok 5: Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Další vydatné luštěninové polévky pro zahřátí

Zveřejněno 31. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9A2X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9A2X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazole bílé, mrkev, jáhly, olej, cibule, zázvor čerstvý, mouka hladká, vývar masový, smetana na vaření, mléko, sůl, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu