Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Brambory s cizrnou a koprovým olejem jsou lahodným vegetariánským pokrmem, který spojuje jemnou chuť brambor, krémovou chuť cizrny a svěžest aromatického kopru. Tento jednoduchý, ale výživný recept je ideální jako lehký oběd či večeře, přičemž potěší nejen milovníky bezmasé kuchyně.
Postup přípravy
	Krok 1: Bramborový fondán:
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Brambory oloupeme a vykrájíme z nich stejně velké válečky, průměr tak 5 cm a výška 6-7 cm. Odkrojky necháváme. Bramborové válečky osolíme a opepříme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Na pánev dáme trochu slunečnicového oleje a hodíme na ní brambory a z obou rovných stran je opečeme asi 2 minuty. Po 4 minutách k bramborům hodíme máslo a trochu kopru, brambory hezky glazujeme (cca 1,5 minuty). Pak je přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem, opět k tomu hodíme trochu kopru a pečeme v troubě asi 25 minut. Krok 3: Bramborové pyré:
Brambory oloupeme, přidáme odkrojky z fondánů, nakrájíme, pořádně propláchneme a zalijeme smetanou, dáme vařit do měkka. Pozor!!! Ať se vám brambory nepřipálí na spodek hrnce! Měkké brambory rozmixujeme, přidáme trochu másla, smetany dle potřeby, sůl, pepř a lanýžový olej. Krok 4: Koprový olej:
Všechno spolu rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Dáme do kapací lahve. Krok 5: Cizrna:
V míse smícháme cizrnu s paprikou, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme olej a když je rozpálený, vhodíme na něj cizrnu a opékáme. Krok 6: Teď máme hotové všechny komponenty, tak už zbývá jen pokrm krásně naservírovat. Dozdobíme čerstvým koprem.
Zveřejněno 10. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Moje poznámka
					
				
Brambora s bramborem- vegetariánský recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR64x
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 11 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 21 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							olej slunečnicový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vývar zeleninový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							kopr, 
						
						
							brambory, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							olej, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							máslo, 
						
						
							smetana, 
						
						
							olej slunečnicový, 
						
						
							kopr čerstvý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							cizrna, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							limetka, 
						
						
							olej slunečnicový
						
					
	
			
	
Komentáře (1)