Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malé bochánky

Sladké kynuté bochánky plněné banánem, tvarohem a Nutellou upečte dětem k nedělní svačině nebo jako pohoštění pro koledníky. Do těsta se přidává sušené droždí, nemusíte se tedy zdržovat s přípravou kvásku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min + 60 minut kynutí

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava, + 60 minut kynutí)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, přidáme droždí, olej, cukr, žloutky, sůl, citronovou kůru, podle potřeby vlažné mléko a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu kynout. Krok 2: Tvaroh smícháme s cukrem a pudinkovým práškem. Krok 3: Z vykynutého těsta odkrajujeme menší kousky a z každého prsty utvoříme placičku, na kterou položíme silnější kolečko banánu, 1 lžičku tvarohu a 1 lžičku Nutelly. Okraje stiskneme k sobě a vytvarujeme bochánek. Krok 4: Bochánky klademe spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15 minut kynout. Krok 5: Mezitím zapneme troubu na 170 °C. Krok 6: Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky (nebo semínky) a pečeme dozlatova asi 20 minut.

TIP: Velikonoční ptáčci z kynutého těsta

Zveřejněno 23. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malé bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8B1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malé bochánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY8B1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, žloutek, mléko, sůl, olej, droždí sušené, tvaroh, pudink vanilkový, nutella, cukr moučkový, banán, lupínky mandlové, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu