

Bochánky
Suroviny 20-23 porcí
- 500 g chlebové pšeničné mouky nebo pšenično žitné
- 75 g másla
- 2 vejce
- 75 g cukru
- 30 g prášku do pečiva
- 230 ml mléka
- sultánky
- ořechy
- kokos
- 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny důkladně promísím, na pomoučeném vále vytvořím placku vysokou 3-4 cm, tvořítkem o průměru minimálně 4 cm vykrájím bochánky.
Položím na plech, potřu nahoře rozšlehaným vejcem a nechám asi 20 minut vychladit v lednici.
Potom v troubě vyhřáté na 220°C peču 10-15 minut (12 minut a jsou do zlatova).
Výborně chutnají rozlomené a potřené ostružinovým nebo jahodovým džemem.
Poznámka od kuchařky
Při pečení vyběhnou pěkně do výšky, nemusíte se bát, že se vám na plechu slepí, i když jsou blíž u sebe.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bochánky
-
Moc hezký a rychlý recept!
+1