Škvarkové krouceniny
Z kynutého těsta zadělaného ze sušeného droždí připravíme skvělé slané drobné pečivo. Uvnitř těsta nás také potěší kousíčky škvarků, které mu dodají chuť. Díky tomu, jak těsto tvarujeme, si kousky vysloužily název krouceniny.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy s moukou přidáme droždí, rozpuštěné vlažné sádlo, nasekané škvarky, žloutky, sůl, podle potřeby mléko a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v teple 1 hodinu kynout.
Krok 2: Z těsta odkrajujeme kousky, vyválíme dlouhé prameny a stočíme do šneků, uzlů nebo kroucených tyčinek.
Krok 3: Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové krouceniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Rj
Moje poznámka
Škvarkové krouceniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Rj
Nejnovější recepty
Kapr na křenu
Přidáno před 6 minutami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 8 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 9 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno 10. 12. 2025 14:21:35
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka z hlávkového zelí
Kajkajak před 13 minutami
Mandlové laskonky
IRBONA před 15 minutami
Pudinkové jahodové tyčinky
AnettaP před 39 minutami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 1 hodinou
Čína z vepřového masa
IvanaK před 1 hodinou
Kuřecí medailonky na kari s hořčicí
nvm250 před 1 hodinou
Vanilkové rohlíčky
tyna.korinkova před 2 hodinami
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 2 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 2 hodinami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sádlo,
škvarky,
žloutek,
droždí sušené,
mléko,
sůl,
vejce,
Komentáře (1)