Škvarkové krouceniny
Z kynutého těsta zadělaného ze sušeného droždí připravíme skvělé slané drobné pečivo. Uvnitř těsta nás také potěší kousíčky škvarků, které mu dodají chuť. Díky tomu, jak těsto tvarujeme, si kousky vysloužily název krouceniny.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy s moukou přidáme droždí, rozpuštěné vlažné sádlo, nasekané škvarky, žloutky, sůl, podle potřeby mléko a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v teple 1 hodinu kynout.
Krok 2: Z těsta odkrajujeme kousky, vyválíme dlouhé prameny a stočíme do šneků, uzlů nebo kroucených tyčinek.
Krok 3: Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové krouceniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Rj
Moje poznámka
Škvarkové krouceniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Rj
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 8 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 12 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 16 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 6 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 7 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 7 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 8 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 9 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sádlo,
škvarky,
žloutek,
droždí sušené,
mléko,
sůl,
vejce,
Komentáře (1)