Škvarkové krouceniny
Z kynutého těsta zadělaného ze sušeného droždí připravíme skvělé slané drobné pečivo. Uvnitř těsta nás také potěší kousíčky škvarků, které mu dodají chuť. Díky tomu, jak těsto tvarujeme, si kousky vysloužily název krouceniny.
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy s moukou přidáme droždí, rozpuštěné vlažné sádlo, nasekané škvarky, žloutky, sůl, podle potřeby mléko a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v teple 1 hodinu kynout.
Krok 2: Z těsta odkrajujeme kousky, vyválíme dlouhé prameny a stočíme do šneků, uzlů nebo kroucených tyčinek.
Krok 3: Necháme ještě 15 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 24. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové krouceniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Rj
Moje poznámka
Škvarkové krouceniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ7Rj
Nejnovější recepty
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 11 hodinami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 17 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodovo-jogurtová zmrzlina
Martina68 před 9 hodinami
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 10 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 12 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 12 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 13 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 13 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 13 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 14 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sádlo,
škvarky,
žloutek,
droždí sušené,
mléko,
sůl,
vejce,
Komentáře (1)