Ořechové řezy s čokoládovo-ořechovým vrškem

Suroviny 24 ks

Korpus:
3 vejce
80 g = 125 ml cukru moučka (kdo chce, dá víc)
130 g = 250 ml hladké mouky
160 g = 250 ml polohrubé mouky
50 g = 125 ml strouhaných vlašských ořechů
1/2 kypřícího prášku
250 ml mléka
125 ml oleje (slunečnicový)
Vršek:
8 lžic vody
10 rovných lžic krupicového cukru
120 g hořké čokolády
120 g másla
120 g strouhaných ořechů
4 Horalky nebo jiné oplatky strouhané
Posyp:
hrubě nasekané ořechy
2 lžíce rumu-není nutné

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 180°C a plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení.
    Vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny. Smícháme ostatní sypké suroviny a po částech směs sypeme do pěny, vmícháme zlehka metličkou nebo stěrkou. Přilijeme mléko, olej, promícháme a vlijeme na připravený plech.

  2. Pečeme cca 7 minut, snížíme teplotu na 170 ° C a dopečeme cca 20 min dorůžova (podle trouby, zkusíme špejlí). Hotový korpus pokapeme rumem a necháme na mřížce vychladnout.

  3. Do rendlíku dáme vodu s cukrem a přivedeme k varu, když se cukr zcela rozpustí, přidáme nalámanou čokoládu a máslo. Promícháme a do úplně rozpuštěné směsi přidáme nastrouhané ořechy a oplatky.
    Směs promícháme a navrstvíme na korpus, posypeme hrubě mletými ořechy a dáme vychladit. Nakrájíme na řezy nebo kostky a podáváme.

Komentáře k receptu Ořechové řezy s čokoládovo-ořechovým vrškem

K receptu nejsou žádné komentáře.