Točenice se škvarkovou nádivkou

cathleen Kuchařka:

Slané pečivo 3 názory

521

Suroviny

200 ml vody
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
350 g pšeničné chlebové mouky
50 g hladké mouky
15 g čerstvého droždí
lžička cukru
Nádivka:
140 g mletých škvarků
110 g strouhaných vařených brambor
1 vejce
mletý pepř a sůl podle chuti
česnek
drcený kmín
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve několika lžících vody rozmícháme cukr, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) do řídkého těstíčka a necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple vykynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme nádivkou a zavineme do rolády. Tu nakrájíme na řezy, poukládáme řezem na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme vykynout.

  3. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby (200 °C/20-25 minut).
    Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Poznámka

Zdroj: Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Točenice se škvarkovou nádivkou

  • mysulka mysulka

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: jak kdy, ale spíš tenčí - stačí cca 2,5 cm, víc ne;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krása! Mám šťastie, že nebývam u teba. Už by som asi neprešla dvermi. (Vďaka takýmto veciam, čo pečieš.)
    Ešte dotaz - zbruba aké kúsky krájaš z tej "rolády"? Tak 3 cm?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo