Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty, šunkou a sýrem je krásně šťavnatá a díky rajčatům skvěle dochucená. Příprava je velmi jednoduchá a maso vypadá na řezu nádherně. S tímto pokrmem si rozhodně neuděláte ostudu ani při slavnostním obědě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Sušená rajčata, šunku a sýr nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 2: Kuřecí prsa nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Kapsu uvnitř osolíme, opepříme, naplníme nádivkou a otvor spíchneme párátkem. Krok 3: Na talířek nasypeme malé množství hladké mouky smíchané s grilovacím kořením, a maso v ní obalíme. Krok 4: Na pánvi zahřejeme olej a maso pomalu opečeme ze všech stran dorůžova. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme asi 15 minut. Krok 5: Hotové kuřecí kapsy nakrájíme na úhledné řezy a můžeme podávat. Krok 6: Vhodnou přílohou je bramborová kaše a dušená zelenina.

TIP: Jak připravit nejlepší bramborovou kaši

Zveřejněno 7. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Náplň lze zvolit podle své chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská kuřecí kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Bqg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italská kuřecí kapsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Bqg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc hezké a určitě i moc chutné. Líbí se mi nápad s přidáním grilovacího koření do mouky👍👌

Suroviny:
prsa kuřecí, rajče sušené v oleji, šunka, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý, petrželka, koření grilovací, olej, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu