

Kuřecí kapsa s nádivkou
Suroviny
- 4 větší kuřecí prsní řízky
- sůl
- olej
- zhruba 2-3 lžičky hladké mouky
- možno i kousek drůbežího bujónu v kostce
- Na nádivku:
- 1/2 - 3/4 starší ale vláčné žemle
- 4 - 5 lžic mléka - podle potřeby
- kousek mrkve
- 1 - 2 lžíce dýňových semínek
- čerstvý tymián nebo sušený tymián
- 1 vejce
- sůl
Postup přípravy receptu
Jako první si připravíme nádivku. Mrkev nakrájíme na drobnější kostičky a chvíli povaříme, zcedíme. Žemli nakrajíme taktéž na drobné kostičky a podle potřeby ji trochu zvlhčíme mlékem. Přidáme mrkev, dýňové semínko, tymián, trochu rozšlehané vejce, sůl a zamícháme. (Místo mrkve a semínek se dá použít kuřecí játra, ta se nakrájí na drobné kousky a podusí na cibulovém základu. Z koření se pak přidá pepř, majoránka a možno i česnek. Do kapes nedáváme nádivky příliš mnoho, dušením zvětší trochu objem a kapsy můžou prasknout. Nádivka ale drží pohromadě.)
Maso opatrně naklepeme do šířky, trochu osolíme, doprostřed dáme nádivku, přeložíme, sepneme párátky a trošku osolíme.
Kapsy zprudka opečeme z obou stran na oleji, do výpeku přidáme hladkou mouku, chvíli necháme osmahnout za stálého míchání, zalijeme vodou, můžeme přidat kousek drůbežího bujónu, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Občas opatrně otočíme.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem čerpala v časopise Chvilka pro tebe, kde se touto nádivkou plnily kuřecí stehna a pekly se.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí kapsa s nádivkou
-
Pěkná kapsička...
Hned jsem si ji uložila
.
-
Moc hezké a jistě i chutné ... a moc dietní mi to nepřipadá, alespon při pohledu na to krásné foto
Bodík
+2
-
Merylas - koho - manžela nebo recept
Ale vážně - je to docela výborné
-
Tady bych jen dodala, že můj muž prohlásil, že na něj je to moc dietní
, ale měnit ho po tolika létech nebudu
-
mnam
-
Maruš, to může být dobrota