Jehněčí z jednoho hrnce
Jehněčí plec je vydatné a syté jídlo, které potěší všechny milovníky pomalu dušeného masa. Vše se připravuje v jednom hrnci – šťavnatá jehněčí plec, brambory nasáklé chutí výpeku a aromatické bylinky vytvoří dokonale propojenou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky.
Krok 2: Do většího hrnce dáme olivový olej, na kterém zprudka osmažíme nakrájené maso.
Krok 3: Po chvilce přidáme oloupané, na osminky nakrájené cibule, oloupaná rajčata nakrájená také na osminky a zalijeme bílým vínem.
Krok 4: Směs zamícháme a pod poklicí za občasného promíchání dusíme asi 40 minut.
Krok 5: Potom vše osolíme, podlijeme trochou horké vody, přidáme tymián, zamícháme a dusíme ještě 20 minut pod poklicí.
Krok 6: Po uvedené době přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, na půlkolečka nakrájenou očištěnou mrkev, promícháme a dusíme do změknutí brambor.
Krok 7: Asi 5 minut před koncem varu přidáme hrášek.
Zveřejněno 5. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí z jednoho hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26PY
Moje poznámka
Jehněčí z jednoho hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26PY
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 5 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 11 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 28 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 46 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 4 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
olej olivový,
cibule,
rajče,
víno bílé,
brambory,
mrkev,
hrášek,
sůl,
tymián
Komentáře (1)