Medvědí špenát
Sezóna medvědího česneku, který má spoustu blahodárných účinků na naše zdraví, je opravdu krátká. Neváhejte a využijte tuto oblíbenou jarní bylinku v kuchyni. Připravit z ní můžete třeba špenát, který má jemně česnekovou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Medvědí česnek omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: V hrnci na rozpuštěném másle necháme zesklovatět cibuli.
Krok 3: Přidáme nakrájený medvědí česnek, sůl a zaprášíme moukou. Krátce orestujeme, asi minut.
Krok 4: Malinko podlijeme vývarem, zhruba do poloviny špenátu a dusíme cca pět minut do měkka.
Krok 5: Po změknutí špenátu přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Povaříme ještě pár minut.
Krok 6: Celou směs rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme pepřem. Podáváme s brambory a vejci.
Zveřejněno 27. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medvědí špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROmX
Moje poznámka
Medvědí špenát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kROmX
Nejnovější recepty
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno před 15 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 16 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 18 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 4 hodinami
Brokolicová polévka s parmazánem
MirkaP před 7 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Moanka před 8 hodinami
Těsto na pizzu
tinakajfoszova před 8 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
HankaR. před 10 hodinami
Lečo
Lenka Sedlackova před 10 hodinami
Plněné pečené batáty
evahy před 10 hodinami
Suroviny:
česnek mědvědí,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (1)