Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí

Spojení jemně pikantního hermelínu a sladko-kyselé rebarborovo-cibulové směsi vytváří nečekaně lahodnou kombinaci chutí. Tento originální předkrm nebo lehká večeře potěší milovníky sýrů i ty, kdo rádi experimentují v kuchyni.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Neoloupanou rebarboru nakrájíme na 4 cm dlouhé špalíčky (pokud je silný stvol, rozkrojíme ho i po délce), cibuli nakrájíme na půlkolečka. Krok 2: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme rebarboru a cibuli, osmahneme 2 minuty. Přidáme med a skořici, zamícháme a 3 minuty zahříváme. Rebarbora by se neměla rozpadnout, jenom lehce změknout. Krok 3: Hermelín potřeme olejem, lehce posypeme chilli kořením a položíme na kolečko pečicího papíru. Krok 4: Fritézu předehřejeme 1 minutu, vložíme sýr i s pečicím papírem. Fritujeme na 185 °C po dobu 10-15 minut. Po 10 minutách sýr raději zkontrolujeme, zda již není hotový (záleží, jak je sýr vyzrálý). Krok 5: Na hotový sýr dáme kopeček rebarbory s cibulkou a lžíci zakysané smetany. Dozdobíme mátou a půlkolečkem citronu.

Top 7: Hermelín v naší kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 12. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQ1q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1wQ1q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr hermelín, olej, koření chilli, smetana zakysaná, citron, máta, rebarbora, cibule červená, máslo, med, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu