Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou

Tradičním slovenským sýrem je brynza, která se vyrábí z ovčího mléka a je pro ní typická slaná a výrazná chuť. Vyzkoušejte placky, připravované na pařáčku, podávané s opečenou šunkou a pórkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + vaření brambor den předem

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + vaření brambor den předem)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem uvaříme brambory ve slupce ve vroucí vodě do měkka, zhruba 15-20 minut. Krok 2: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme rozdrobenou brynzu, vejce, krupičku, promícháme a postupně přidáváme mouku, až získáme hladké těsto. Brynza je slaná, ale pokud je potřeba těsto přisolíme. Krok 3: Lžicí z těsta odkrajujeme kousky, dáme je na pařák, vyložený papírem na pečení a vaříme podle velikosti 10-15 minut. Krok 4: Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a osmažíme na sádle. Plátky šunky rozkrojíme na polovinu a také opečeme na sádle. Pórek nakrájíme, osolíme, opepříme a podusíme do měkka na sádle. Krok 5: Hotové placky podáváme s opečenou šunkou a pórkem.

TIP: Brynza ve slovenské a české kuchyni

Zveřejněno 13. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPkk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkPkk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, brynza, vejce, krupička, mouka hrubá, sůl, šunka, cibule, pórek, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu