Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované vepřové steaky s česnekovými výhonky

Kdo by odolal šťavnatému grilovanému vepřovému steaku? Díky marinování bude maso krásně křehké a perfektně jej doplní grilované česnekové výhonky zabalené ve slanině. Jako přílohu můžeme podávat šťouchané brambory nebo opečenou bagetu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba naložení masa v marinádě

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba naložení masa v marinádě)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na marinádu smícháme olej a koření. Maso nakrájíme na malé slabší plátky, jen lehce naklepeme a vložíme do marinády. Krok 2: V marinádě maso necháme odležet v lednici nejméně 2 hodiny nebo do druhého dne. Krok 3: Česnekové výhonky potřeme olejem, osolíme, opepříme a vždy 5 kousků obalíme na středu plátkem anglické slaniny a pokládáme na gril spojem dolů. Krok 4: Na gril můžeme použít teflonovou grilovací podložku. Balíčky grilujeme pozvolna asi 5 minut (výhonky nesmí zhnědnout). Krok 5: Plátky masa grilujeme z každé strany podle tloušťky asi 6-10 minut. Krok 6: Jako přílohu můžeme podávat šťouchané brambory nebo opečenou bagetku nebo chléb.

TIP: Jak připravit krkovici - praktické rady a tipy

Zveřejněno 9. 6. 2025

Poznámka autorky Handour

Červen je doba česnekových výhonků. Jde o mladé výhonky česneku, které se vyštípnou z rostliny před tím, než se rozvine květenství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RODX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RODX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
výhonky česnekové, slanina anglická, kýta vepřová, olej, sůl, pepř mletý, olej, koření grilovací

Přidat fotografie receptu