Třešňový džem s rumem
Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a výborný je i jen tak na čerstvém pečivu.
Postup přípravy
Krok 1: Třešně vypeckujeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Třešně vložíme do hrnce, vmícháme želírovací cukr, vše nahrubo rozmixujeme a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme zhruba 5-10 minut.
Krok 3: Poté přilijeme rum dle chuti, směs znovu (tentokrát najemno) rozmixujeme ponorným mixérem a zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme trochu kyseliny citronové.
Krok 4: Čisté vyvařené sklenice naplníme džemem, uzavřeme je, obrátíme na 5 minut dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 9. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový džem s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWvjY
Moje poznámka
Třešňový džem s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWvjY
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 9 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 2 hodinami
Krenex
dragomirac před 3 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 4 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 4 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 4 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 5 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 5 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 6 hodinami
Suroviny:
třešně,
cukr želírovací,
rum,
kyselina citronová
Komentáře (1)