Třešňový džem s rumem
Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a výborný je i jen tak na čerstvém pečivu.
Postup přípravy
Krok 1: Třešně vypeckujeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Třešně vložíme do hrnce, vmícháme želírovací cukr, vše nahrubo rozmixujeme a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme zhruba 5-10 minut.
Krok 3: Poté přilijeme rum dle chuti, směs znovu (tentokrát najemno) rozmixujeme ponorným mixérem a zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme trochu kyseliny citronové.
Krok 4: Čisté vyvařené sklenice naplníme džemem, uzavřeme je, obrátíme na 5 minut dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 9. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový džem s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWvjY
Moje poznámka
Třešňový džem s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWvjY
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 33 minutami
Strouhané řezy
Přidáno před 2 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 4 hodinami
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 15 minutami
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 27 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 33 minutami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 1 hodinou
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 2 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 2 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 2 hodinami
Zdravé cottage lívance
janatka před 3 hodinami
Žitný chléb
janatka před 3 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 3 hodinami
Suroviny:
třešně,
cukr želírovací,
rum,
kyselina citronová
Komentáře (1)