Rybízová marmeláda s Gelfixem
Rybízová marmeláda je osvědčená klasika, která vyniká svou svěží chutí a krásnou barvou. Hodí se nejen na chleba, ale i do buchet nebo jogurtu. Stačí pár ingrediencí a za chvíli máte chutnou marmeládu připravenou do zimních měsíců.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme a semeleme v odšťavňovači. Z uvedeného množství je 1 litr rybízové šťávy.
Krok 2: Rybízovou šťávu nalijeme do hrnce s nepřilnavým povrchem a přivedeme k varu.
Krok 3: Poté do šťávy přidáme po částech Gelfix smíchaný s 2 lžícemi odváženého cukru, za stálého míchání přivedeme opět k varu a vaříme alespoň 2 minuty.
Krok 4: Po uvedené době přidáme zbytek odváženého cukru, za stálého míchání přivedeme k varu, stálé mícháme a vaříme 8 minut.
Krok 5: Hotovou marmeládu plníme do čistých skleniček, na povrch dáme špetku petolu a zavíčkujeme.
Zveřejněno 28. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58q5
Moje poznámka
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58q5
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 5 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 8 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 9 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 17 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna - jedna báseň
Skogfiolens před 6 minutami
Cuketová buchta
miryg13 před 31 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 2 hodinami
Thajské curry
Trol60 před 2 hodinami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 5 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 5 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 5 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krystal,
gelfix 2:1,
Komentáře (6)
Proč a jak se při zavařování sklenice otáčejí víčky dolů? Rady pro začátečníky