Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové řezy s pudinkem a meruňkami

Lehoučké a osvěžující krémové řezy s vanilkovým pudinkem, meruňkami a nadýchanou šlehačkou jsou ideálním moučníkem pro letní dny. Spojení jemného piškotu, meruněk, pudinku a smetanové vrstvy potěší každého milovníka dezertů.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zdenkapolanska

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 plech

plech s vyšším okrajem o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Žloutky ušleháme s krupicovým a vanilkovým  cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko, mouku promíchanou s kypřicím práškem a nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 5: Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Krok 6: Vanilkový pudink uvaříme dle návodu obalu. Krok 7: Těsto nalijeme na připravený plech, na těsto nalijeme cik-cak uvařený vlažný pudink a poklademe kousky meruněk. Krok 8: Plech vložíme do trouby a pečeme na 170 °C zhruba 25 minut. Po upečení necháme řezy vychladnout. Krok 9: Smetanu ke šlehání vyšleháme společně se ztužovačem. Vmícháme zakysanou smetanu a vše rozetřeme na vychladlý piškot. Povrch řezů posypeme kakaem.

TIP: Čím nahradit ztužovač šlehačky?

Zveřejněno 23. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OjA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73OjA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí, určitě moc dobré. :-K

Vypadá jedle, lehounce a jsou tam meruňky, ty miluji. Vyzkouším., mám podobné recepty.😊

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, kypřící prášek, olej, mléko, pudink, cukr krystal, pudink vanilkový, meruňky, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu