Kouzelný karamel
Vařené Salko přetvořené na karamel je skvělým tipem pro milovníky sladkých pochoutek. Stačí několik hodin jemného vaření kondenzovaného mléka, vznikne hustý, krémový karamel s jemně oříškovou chutí. Tento jednoduchý trik nabízí lahodný základ pro různé dezerty.
Postup přípravy
Krok 1: Potřebuješ konzervu Salka - slazeného zahuštěného mléka. Konzervu neotvírej, jen z ní sundej papírový přebal.
Krok 2: Dej ji do hrnce a zalij vodou, aby byla plechovka ponořená.
Krok 3: Zakryj poklicí a dej na oheň. Jakmile se začne voda vařit, ztlum oheň (ale jen tolik, aby se voda nepřestala vařit) a vař 2 hodiny. Nech vodu vychladnout, vyndej konzervu a otevři ji. Objeví se hustý a zlatý karamel.
Krok 4: Můžeš ho použít na zdobení šlehačkových nebo zmrzlinových pohárů, našlehat s máslem do hladkého krému nebo použít jako základ karamelového likéru.
Zveřejněno 15. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Moje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 5 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 5 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky - klasické
Lukrejka před 15 minutami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 31 minutami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 2 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 3 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 5 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 5 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 6 hodinami
Tématické fráze:
karamel postup,
jak uvařit karamel ze salka,
karamel ze salka,
salko karamel,
jak uvařit salko na karamel,
jak uvarit salko,
karamel salko,
jak uvařit karamel,
karamel,
tatra salko karamel,
tatra karamel,
karamel recept,
vaření salka na karamel,
jak uvařit karamelové salko,
jednoduchý karamel,
tuhý karamel,
tatra karamel krém,
salko karamel recepty,
karamelové mléko,
krém ze zahuštěného mléka
Suroviny:
salko,
zmrzlina vanilková,
šlehačka,
ořechy lískové
Komentáře (21)
Nebo taky zmrzlina,šlehačka,karamel,oříšky.Je to jednoduchý
A s tou hustotou to bude trošku sporné.Někdy ten karamel po dvou hodinách mám tuhý a někdy teče.Ale bude to nejspíš značkou.Jiné vysvětlení zatím nemám.Protože ho vařím vždy stejně.
Ale užitečná rada to je určitě.Jen tak dál olly14.