Kouzelný karamel

olly14 Kuchařka: olly14

Ostatní 20 názorů

Suroviny

karamel
vanilková zmrzlina
ušlehaná šlehačka
jádra lískových oříšků
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Potřebuješ konzervu slazeného zahuštěného mléka. Konzervu neotvírej, jen z ní sundej papírový přebal.

  2. Dej ji do hrnce a zalij vodou, aby byla plechovka ponořená.

  3. Zakryj poklicí a dej na oheň. Jakmile se začne voda vařit, ztlum oheň (ale jen tolik, aby se voda nepřestala vařit) a vař 2 hodiny. Nech vodu vychladnout, vyndej konzervu a otevři ji. Objeví se hustý a zlatý karamel.

Poznámka

Je to dobré a snadné, ale pár hodin to potrvá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kouzelný karamel

  • Zdenka Zdenka(neregistrovaná)

    Kupuju salko Tatra a stačí 1,5 hodiny-krásně teče

    Odpovědět

  • xxx xxx(neregistrovaný)

    Pokud někdo nechápe,že salko zkaramelizuje a je z toho karamel,je to těžký!!Ráda se tu inspiruji,ale kolikrát tady ty řeči a kritika,děsný!!

    Odpovědět

  • XXX XXX(neregistrovaný)

    Na co mléko..???Dáš vařit salko a to ti zkaramelizuje,nech vychladit,otevři a:1/zmrzlina,2/karamel,3/šlehačka,4/oříšky.
    Nebo taky zmrzlina,šlehačka,karamel,oříšky.Je to jednoduchý

    Odpovědět

  • olly14 olly14(autor receptu)

    děkuji za foto:-K

    Odpovědět

  • olly14 olly14(autor receptu)

    děkuju mirule a 75andreo:-K:-K

    Odpovědět

  • Mirule Mirule

    :yes::-8 mňaminka

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Zdeni,vařila jsem 2 hodiny,ale mléko bylo černé jak hořká čokoláda,takové jsem ještě neviděla...mléko mi koupila známá,pravděpodobně v Lidlu,byla to jiná značka než jakou kupuji já,takže jsem musela polít svým karamelem,protože mládež se domáhala slíbené dobroty:-))

    Odpovědět

  • plotna plotna

    Vařím ho úplně stejně.Jen celou uvařenou plechovku vyšlehám s celou kostkou másla a je z toho karamelový krém.
    A s tou hustotou to bude trošku sporné.Někdy ten karamel po dvou hodinách mám tuhý a někdy teče.Ale bude to nejspíš značkou.Jiné vysvětlení zatím nemám.Protože ho vařím vždy stejně.
    Ale užitečná rada to je určitě.Jen tak dál olly14.:yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Evičko, fotku máš moc hezkou, ale chci se zeptat. Vařila jsi opravdu 2 hod. ? Já mám salko po dvouhodinovém varu tak tuhé, že bych jím nemohla nic polévat:-O.

    Odpovědět

  • 75andrea 75andrea

    tenhle recept se líbil mé 14 leté dceři,pochopila ho snadno i ona a už vyzkoušela,no a mňamka díky a :yes::-)) +4

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • zizala zizala

    Jestliže recept pochází z nějaké knihy, mělo by to být napsané v poznámce. A v postupu není dopsané, co s tím karamelem dál :-S

    Odpovědět

  • lulinka100 lulinka100

    ja nevim ja tu knihu s tim receptem mam a je to tam uplne stejne napsano

    Odpovědět

  • lulinka100 lulinka100

    co na nem vidite blbiho ja si myslim ze je dobrej:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • lulinka100 lulinka100

    jezis marja kdyt ten recept je v poradku a dobrej

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: karamel postup jak uvařit karamel ze salka karamel ze salka salko karamel jak uvařit salko na karamel jak uvarit salko karamel salko jak uvařit karamel karamel tatra salko karamel tatra karamel karamel recept vaření salka na karamel jak uvařit karamelové salko jednoduchý karamel tuhý karamel tatra karamel krém salko karamel recepty karamelové mléko krém ze zahuštěného mléka