Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový koláč se zakysanou smetanou

Hledáte neotřelý moučník pro své hosty? Vyzkoušejte třívrstvý broskvový koláč se zakysanou smetanou. První vrstva se skládá z máslového těsta. Na něm jsou sladké broskve zalité pudinkem a povrch tvoří dozlatova upečená poleva z vajec a zakysané smetany.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme na vále vláčné těsto, které rozválíme a dáme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Krok 2: Šťávu z broskví naředíme vodou na 1 litr. Šťávu nalijeme do hrnce, přidáme cukr, vanilkové pudinkyové prášky a uvaříme pudink – rosol. Krok 3: Na povrch těsta rozložíme okapané, na měsíčky nakrájené broskve. Krok 4: Na takto připravený koláč nalijeme horký pudink a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 175 °C. Takto pečeme 35 minut. Krok 5: Polevu připravíme tak, že 4 žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme zakysanou smetanu. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny. Krok 6: Po 35 minutách koláč vyndáme z trouby a potřeme připravenou polevou. S polevou koláč pečeme ještě asi 15 minut než povrch zrůžoví.

TIP: 7 receptů s broskvemi

Zveřejněno 2. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQP7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpQP7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, vejce, broskve, pudinkový prášek, šťáva broskvová, cukr krystal, vejce, cukr, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu