Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky pro sklerotiky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 2. 2010 20:55

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 718 kJ / 4 713 kcal
Bílkoviny145,55 g
Tuky55,76 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 3,83 g
Sůl9,09 g
Sacharidy874,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento název jsem vymyslela sama pro sebe, když jsem si jednou zapomněla dát vařit brambory, abych udělala knedlíky klasické, ale nyní dělám tyto častěji, protože nám mnohem více chutnají.

Určitě jste si všimli, že tyto knedlíky jsou spíše šišaté než kulaté, tak se vám přiznám bez mučení, že se mi nechtěla dělat ručně ta bramborová kaše, proto jsem ty brambory dala do hnětače a ony se mi hodně našlehaly a jelikož jsem tam nechtěla přisypávat krupici nad potřebné množství, těsto bylo hodně měkké a hůře se mi kulatily, ale na chuti to neubralo a nikdo nejsme dokonalý, že? :-) Tak ať vám se vše povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

florida

17. 3. 2013 21:45

Drobek:tak by mne zajimalo jak se povedli?:-O

florida

17. 3. 2013 21:44

Drobek:tak by mne zajimalo jak se povedli?:-O

yanull yanull

18. 2. 2010 09:05

Ahoj Peti, jsem ráda, že se Ti knedlíky povedly, já s nimi jsem také spokojená, jen musí být na to těsto ty správné brambory. :-p:-K

marunda marunda

17. 2. 2010 22:17

ahoj Jani, tak jsem dnes vyzkoušela Tvé knedlíky, ale na sladko. Z těsta jsem uválela asi 35 knedlíků a jsou fakt moc dobré. Těsto jsem musela hňoucat rukama, aby se to vše krásně propracovalo, ale ovoce se krásně balilo. Dělala jsem jahody a jablka. Posílám foto. Díky určitě budu zkoušet dál.:yes:

Koubkova Koubkova

15. 2. 2010 13:45

Vyzkoušeno jsou jemnější.:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

2. 2. 2010 10:09

To sedí.+bodík

AniCiz

2. 2. 2010 10:03

:yes:paráda..:-K

cardanka

2. 2. 2010 08:33

Tedy yanull:-Kvypadají parádně a jak se říká..2 mouchy jendou ranou:yes:ukládám a 8.bodík posílám:-K

Hell. Hell.

2. 2. 2010 07:56

Už leta ovoce do knedlíků nebalím, bylo nás doma hodně, samí jedlíci a navíc všichni na sladké... no a abych si ušetřila čas, tak jsem vždycky vyráběla knedlíky menší až malé a ty pak polévala ovocnou omáčkou s ovocem. Méně pracná varianta klasických ovocných knedlíků, navíc to hezky vypadá :-)

Drobek Drobek

2. 2. 2010 01:24

:-p Jó bramborové knedlíky, to my rádi. A že je tu není jednoduché uvařit, protože jsme zhýčkaní knedlíky v prášku a musíme si je nechat posílat z Chicaga. Třeba to takhle půjde snáz. Každopádně Jani děkuju, určitě vyzkoušíme, uděláme. Zdravím na Vysočinu.:-K

marunda marunda

1. 2. 2010 23:31

ok, moc díky za odpověď a radu. :-K

yanull yanull

1. 2. 2010 22:19

Petro, balí se dobře, já já jsem si díky své "aktivitě" zbytečně přešlehala brambory na kaši, stačí to fakt udělat ručně tím šťouchadlem a ne hnětačem :-)Lépe by se balily švestky nebo jahody, ale věřím, že i jablíčka si dobře zabalíš.;-) Jen ten puding si nejdříve promíchej s dětskou krupicí, ano?

marunda marunda

1. 2. 2010 22:16

lákají mě ty knedlíky, zkusila bych je na sladko, ale půjde mi to toho zabalit to ovoce? Zkusila bych asi jablka. Když píšeš, že se špatně tvarují. Ale bodík posílám a vyzkouším:yes:

yanull yanull

1. 2. 2010 21:35

Jani, díky, když vyzkoušíš, budu ráda, věřím, že budeš spokojená ;-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 2. 2010 21:29

Nááhodou, :-D, vypadají skvěle!! Jani a asi mám dobrý tip na zítřejší oběd.;-) To jsou fakt knedle 1-2-3:-)):yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: bramborové knedliky pro sklerotiky jaky typ brambor na knedliky bramborové knedlíky z bramborové kaše typ brambor na knedlíky brambory na bramb.knedlik varny typ bramborový knedlík pro sklerotiky varný typ brambor na knedliky knedlíky v hnětači recepty bramborový knedlík pro sklerotiky z jakych brambor bramborove knedle brambory varný typ a nové odrůdy odrůda brambor na knedlíky jaký typ brambor na kaši jaký typ brambor na bramborové knedlíky typy knedlíků z jakych brambor delat knedlíky bramborové knedlíky z okrájených brambor jaký typ brambor je na knedlíky jaky tip brambor na knedlik bavorsky knedlik na sladko

Suroviny: brambory, krupice dětská, máslo, sůl, kmín celý, podravka, vejce, brambory, krupice, máslo, sůl, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, ovoce, jahody, mák

TopRecepty.cz

Knedlíky pro sklerotiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71QO